Home Forum drużyny
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

muzycznie
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: muzycznie
muzycznie 11 Months, 3 Weeks ago Karma: 2
Pomyślałam sobie, że będziemy tu może wrzucać nasze YouTube'owe odkrycia, olśnienia i inne takie. Że się podzielimy tym, co lubimy. Boję się tylko, że to strasznie zapcha forum, ale też chyba je ożywi, bo ta otwarta jego część jest generalnie prawie pusta.

To ja coś Razorlight wrzucam, bo strasznie mnie ten zespół pozytywnie nastroił na koncercie i wracam ciągle do ich kawałków. A sporo tego jest, nie wiedziałam, co wybrać. Będzie "In the Morning" i "Wire to Wire". Jedno ostrzejsze kopnięcie i jedna balladka. Hitowej "Ameriki" nie będzie, ale warto chyba jednak zajrzeć. "Ko, ko, ko, KO".

No i chyba zakochałam się trochę w wokaliście, a na imię mu ładnie - Johnny. :

Enjoy!
kaś
Expert Boarder
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2010/01/15 09:33 By kaś.
The administrator has disabled public write access.

Re:muzycznie 11 Months, 2 Weeks ago Karma: 1
Super temat! Muzyka świetna, a wokalista mógłby się ogolić dokładniej

To teraz moje 'olśnienia'... tylko kurczę... jak ja tu zacznę wrzucać, to forum naprawdę może się zatkać. Ciekawe, czy mamy jakieś ograniczenia? Bo zdrowy rozsądek tu nie zadziała i pewnie będę wrzucać do oporu.

Julia i Angus Stone(tu są też super teledyski!):

na deser...

Nie mogłam się zdecydować, które wybrać... w końcu obie głównie przez Angusa śpiewane, ale Julia też ma świetne (np. Here we go again)

I moje ostatnie odkrycie - Miłka Malzahn, też nie mogę zdecydować się którą... dużo więcej mi się podoba:)

Świetne są "Szepty" jeszcze, ale nie mogę znaleźć na jutjubie. Bladopomarańczowa pomarańcza też jest super - to jest na jt.

I nie byłabym sobą... :]

Kaja
Admin
graphgraph
Last Edit: 2009/09/21 11:07 By Kaja.

Re:muzycznie 11 Months, 2 Weeks ago Karma: 2
Trochę poczytałam o wokaliście Johnnym i moje wyobrażenia zostały skonfrontowane z brutalną rzeczywistością... A w ogóle to spotykał się z Kirsten Dunst i Hermioną Granger czyli Emmą Watson Ten pociąg do plotek z życia prywatnego "gwiazd" jednak siedzi w człowieku...

Angus i Julia bardzo fajni.

To ja muszę wrzucić kochanego Damiena Rice'a. Damiana Ryża. Piękne "9 Crimes". Nie znam dobrze całej tej płyty, ale znam poprzednią "O" i ona jest cała piękna, obojętnie którego kawałka się posłucha...

I jeszcze Kot coś mi pisał, że słucha ostatnio dużo Miki Urbaniak, ja też ją lubię i wrzucam singiel i hit, powiedzmy, z ostatniej jej płyty. "In my dreams". Fajny, naiwny tekst.

A teledysk był kręcony w Buwie. Więcej takich dobrych, polskich piosenek chcę!
kaś
Expert Boarder
graph
Last Edit: 2009/09/21 11:44 By kaś.

Re:muzycznie 7 Months, 3 Weeks ago Karma: 2
No hej,

dawno nas tu nie było... Nie wiem, dlaczego narzekacie na nowy lejałt strony. Mnie się podoba - jest minimalistyczny, nowoczesny i ma dobrą kolorystykę.

Tak, to do tematów muzycznych przejdę. Dziś będzie powrót do przeszłości. Dwie rzeczy ładne i miłe i trochę dawniejsze. Na początek świetna piosenka, którą nucę od lat i lubię od lat. Mianowicie "Save Tonight", śpiewa Eagle Eye Cherry. Wsłuchajcie się w tekst, jest bardzo dobry i prawdziwy.

Well, we know, I'm going away
and how I wish, I wish it weren't so
So take this wine and drink with me
Let's delay our misery.

"Let's delay our misery" szczególnie mi się podoba, sama często stosuję strategię Scarlett O'Hary pt. "jutro o tym pomyślę". No i sam tytuł - ocalmy dzień dzisiejszy.

A druga rzecz to oczywiście nieśmiertelni Red Hoci i chyba wrzucę dwie rzeczy, bo nie mogę się zdecydować na jedną. Na początek teledysk do piosenki, od której wszystko się zaczęło..., tzn. moja miłość do Anthonego i spółki. "Scar Tissue" oczywiście.

To z koncertu w Polsce, chciałam bardzo teledysk, ale niestety na YT do nie ma... Buuu... Ważne, że mam go w pamięci. Szukałam, szukałam i nie za bardzo znalazłam oryginalne, oficjalne teledyski RHCP na YT, a przynajmniej nie te, które najbardziej chciałam. Wrzucam teledysk do "Tell Me Baby", bo jest bliski istocie tych wariatów. Szukałam teledysku do "Can't Stop", bo jest mistrzem. Ale ten też jest niekiepski. Niezłe z nich freaki. I pomyśleć, że zbliżają się do pięćdziesiątki.

No tak, to tyle tym razem.
kaś
Expert Boarder
graph

Go to topPage: 1
Moderators: Kaja, fiordecka

Czytaj też...

Designed by Templatka.pl